fredag 3 september 2010

Reykjavik dag 5 - Hyrbilsdagen

Gick upp 06;23, åt frukost bestående av 2st ägg och musli med yoghurt avslutade med några skivor honungsmelon.
Gick till Turistinformationen och hyrde en Toyota Yaris för 1dygn, efter en del krångel var vi på rull kl. 09:59. Körde söderut längs med väg 1, stannade i Selfors och käkade lunch. Idag, dagen till ära blev det tonfisksallad, gott men knappast tillräckligt för att få en högförbrännare som mig mätt.

Åkte vidare söderut, stannade vid några större vattenfall som kom från Eyafjallajökull, ja Ni läste rätt, namnet är på vulkanen som ställde till så mycket oreda för flygtrafiken i våras. Vi körde så nära det gick, låg aska överallt. Åkte vidare för att sedan komma till Dyrholaey som ligger längst ner söderut. Här fanns otroligt häftiga klippformationer. Sista km dit gick hårt åt fjädringen på hyrbilen, hoppas inte uthyraren märker något.



Rullade sedan tillbaks mot Reykjavik, magen började kurra, huvudvärken började mola, dags för mat, stannade i Hvolsvöllur och åt en underbart god tomatsoppa med bacon.

Vi var hemma i Reykjavik kl. 18:30, relaxade en stund och åkte sedan till Pärlan som är en restaurang som ligger ovanpå Reykjaviks varmvattensreserver. Restaurangen snurrar 1 varv på 2 tim. Från början snurrade den 1 varv på 1 tim, men då så många blev sjösjuka sänkte man hastigheten. Priserna på mat var skyhöga, så som snål Bleking blev det därför en Räksmörgås med kaffe i Cafeterian. Vidunderlig utsikt, bilderna publiceras i Krutgubbens Galleri så snart vi når Svensk mark.

Något som slagit oss är avsaknaden av hundar. Vi har på 5 dagar sett 2 hundar. Dessutom är det hundförbudsskyltar överallt i city, någon som vet något om detta?



Over & Out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar