lördag 24 juli 2010

Dag 20 av 32 på fokus Järnmannen

Gick upp kl. 06:15 och käkade 2 mackor med leverpastej och en kopp kaffe, slötittade en stund på TV och åkte sedan till Bollstanäs badplats för ett morgonpass simning. Kom till badplatsen kl. 07:50, inte en människa, vad nu, skulle vi inte träna med klubben idag??

Svidade om till våtdräkt och hoppade i, simmade ca 5min för att få upp pulsen. När väl kroppen kändes redo simmade jag klubbens bana på lite över 500m, tiden blev 10:26, jag är ju för jäv… långsam. Anna Melinder dök upp efter en stund och simmade banan på 8:01.

Simning är helt enkelt inte min grej, känner mig extremt obekväm i vattnet. Finns bara 2 utvägar antingen börja med Dualthon eller ta tag i problemet och verkligen göra ännu ett försök att bli bättre simmare.

Städade huset då Danne och Sara kommer ikväll, hungrig igen redan vid kl. 10:30, det fick bli Gulaschsoppa med turkisk yoghurt som topping.

Åkte och handlade och kände ett rejält blodsockerfall ihop med illamående, gick in på donken och köpte 1 kaffe och 2 fruktpåsar. I normala fall hade det blivit typ 1 cola och 2 hamburgare, men återhållsamhet är ledordet just nu.

Kan inte släppa frågan om hur jag ska göra med simningen, velade framåt tillbaks och bestämde mig till slut att ta striden mot mina demoner och verkligen göra att försök att bli en bättre simmare. Ont ska med ont fördrivas så jag åkte tillbaks till Bollstanäs badstrand och simmade banan en gång till och fick nu tiden 09:48, vilket är 38sek bättre än i morse. Nu tryckte jag på mycket mer redan från början, tror att jag omedvetet inte vågat trycka på ordentligt pga rädslan att få kramp.

Kommer nog göra några till försök under närtid att förbättra tiden i Bollstanäs då jag kände att dagens förbättring stärkte självförtroendet och fler liknande framgångar kanske kan få min snedvridna hjärna på rätt köl igen. När jag sköljde våtdräkten såg jag vad som orsakar mitt illamående och alla finnar på kroppen, våtdräkten var full med alger och vattnet blev alldeles grönt när jag sköljde ur den, frågan är hur hälsovårdligt vattnet i Norrviken egentligen är.

Hungrig igen och minst 3 tim till middagsgästerna kommer, finns det ingen hejd på elände? Blev tvungen att äta 2 mackor med leverpastej som sköljdes ner med några koppar kaffe. Varför är kaffe extra gott när det är varmt ute? Något finurlig människa därute som kan svara på det?

Med 2 veckor kvar börjar tankarna på vad som ska hända 31/7 bli allt starkare och massor med frågor snurrar runt i hjärnan, ska jag ha kompessionsstrumpor (utan fot) under våtdräkten när jag simmar? vad ska jag dricka och äta under cyklingen? Vad ska jag dricka under löpningen? Ska jag talka strumporna innan cyklingen för att inte riskera brännande fötter och därmed blåsor? Vilka vattenflaskor ska jag ta? Vilka skor ska jag springa i, Ecco Biom som med rätt teknik ger extra snabbhet men belastar hälsenor och vader betydligt mer än vanliga skor eller ska jag gå på säkerhet och springa med samma skor från Saucony som jag hade förra året?

Frågorna är många men jag vet av erfarenhet att det är ett tecken på att fokuseringen har eskalerat till en högre nivå och att det bara blir värre allteftersom tävlingendagen närmar sig.

Har under kvällen haft trevligt besök av familjen Carlsson, bjöd på Taco med äppelpaj med vaniljsås till efterrätt.

Tog mig kvällen till ära en bira, ja krutgubben kan inmundiga alkohol vid högtidliga tillfällen, nu råkade det bli folköl, men det var det enda jag hade i kylskåpet.



Efter önskemål från Era kära läsare har jag nu börjat lägga in mina favoritrecept på hemsidan, Bon apetit http://www.krutgubben.net/recept/recept.htm

Dagen tema: En seger är alltid en seger även om det är mot sig själv man segrar

36 dagar kvar till Godis- och kaklöfte startar, sympatisörer sökes som vill vara med.

Dagen vikt 83,3kg 3,3kg kvar till målvikt 31/7

Dag 20 av 32 på fokus Järnmannen avklarad, nu bara 13 dagar kvar.

Over & out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar